Software Testing dersi süresince Linux dağıtımlarından Ubuntu işletim sistemini kullanacağız, fakat  öğrenci grubumuz arasında Windows işletim sistemini kullananların sayısı oldukça fazla bu nedenle Windows Subsystem for Linux kısaca WSL teknolojisinden kısaca bahsedeceğim.

Windows geliştirici takımı, Windows Subsystem for Linux ismini verdikleri WSL altyapısı sayesinde Ubuntu Bash Shell, Windows 10 işletim sistemi içerisinde çalışabiliyor. Windows 10 kullanıcıları bu teknoloji sayesinde Bash scriptleri Linux komut satırı araçlarını kendi işletim sistemlerinde kullanabiliyorlar.
 

Ubuntu Bash Kurulumu

Ayarlar > Güncelleştirme & Güvenlik > Geliştiriciler adımlarını takip ederek karşınıza çıkan ekranda "Geliştirici Modu"aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

Daha sonra Windows Özellikleri ekranından Windows Subsystem for Linux yada Linux için Windows alt sistem özelliğini aktifleştirmeniz gerekmektedir. Bu adımın ardından bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir.

Ardından Windows Store açıp Ubuntu kelimesini aratın ve karşınıza çıkan Ubuntu (Canonical Grup Limited) uygulamasını seçin ve yüklenmesini bekleyiniz. Kurulum tamamlandığında uygulamayı açınız.

Karşınıza çıkan ekranda sizden yeni UNIX kullanıcı adı ve şifrenizi belirlemenizi isteyecektir. Bu adımları da tamamladıktan sonra Ubuntu Bash'i Windows 10 içerisinde  kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu araç ile birlikte Ruby, Python, Git gibi programlama dili veya sistemleri bir Linux dağıtımda çalışıyormuşsunuz gibi tecrübe edebilirsiniz. Tabi ki bu teknolojiden Linux dağıtımı performansı beklemek yersiz olur fakat Windows kullanıcıları için oldukça güzel bir seçenek olmuş.