ESP-IDF Nedir?

ESP Espressif firmasının ürettiği IoT modülleri ailesidir. ESP32 üzerinde Wifi ve Bluetooth modülü bulunan IoT modülüdür. ESP32 Wifi üzerinden internete bağlanabilen veri gönderip alabilmektedir ve dahili Bluetooth ile diğer Bluetooth cihazları ile iletişim kurabilmektedir.



ESP-IDF ise Espressif firmasının ESP32 ailesi için geliştirdiği IoT Development Framework'ün adıdır. ESP-IDF ESP32, ESP32-S ve ESP32-C serisi SoC'ler desteklemektedir. C ve C++ gibi programlama dillerini kullanarak bu platformlarda herhangi bir genel uygulama geliştirme için kendi kendine yeterli bir SDK sağlamaktadır. ESP-IDF şu anda sahada milyonlarca cihaza güç sağlıyor ve basit ampuller ve oyuncaklardan büyük ev aletleri ve endüstriyel cihazlara kadar çeşitli ağ bağlantılı ürünlerin oluşturulmasını sağlamaktadır.


Meşe Bilişim olarak ESP32 ürün ailesini kullanarak IoT cihazları ve yazılımları geliştirmekteyiz. Her türlü proje için iletişime geçebilirsiniz.


ESP-IDF hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.espressif.com/en/products/sdks/esp-idf adresini inceleyebilirsiniz.