Merhabalar, bu yayında EAGLE ile ilgili giriş seviyesinde de olsa bazı bilgiler öğrenmiş olacaksınız.

EAGLE son zamanlarda ücretsiz versiyonu ile kısıtlı kullanımı olmasına rağmen çoğu kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayan bir numaralı elektronik kart tasarımı programı yolunda ilerlemektedir.

Buradan EAGLE  sitesine yönlendirilerek ücretsiz sürümüne sahip olabilirsiniz. Öğrenci kullanıcılara "Education" sürümü ile de "Free" sürümüne nazaran daha geniş bir alanda kart tasarlama olanağı sağlamaktadır.


Ana menü haricindeki kısımda yani sol üstte yer alan ayarlarda Libraries-Kütüphane,Design Blocks-Tasarım Blokları, Design Rules- Tasarım Kuralları,User Language Programs-Kullanıcı Program Dili, Scripts-Senaryolar, CAM Jobs-CAM Çalışmaları,SPICE Models ve Projects adlı alt menüleriyle ve herhangi bir seçeneğe tıklamanız durumunda sağ tarafta bu alt menülerin ne işe yaradığını Preview-Ön inceleme ile ingilizceniz yetmemesi durumunda çevirilerden öğrenebilirsiniz.

Alt menülerde gördüğünüz gibi EAGLE kullanıcılara hazır örnekler ve çalışmalar ve kullanıcıların kendi çalışmaları şeklinde iki kısma ayırmıştır. Bizler de hazır dosyalardan işimize geleni kullanıcı dosyalarına aktararak orijinal dosyayı bozmadan istediğimiz değişiklikleri yapma fırsatı buluyoruz.