Android Things Nedir? 
Android Things; Google firmasının nesnelerin interneti (internet of things) eko sistemi için geliştirmiş olduğu işletim sistemidir. Android Things ile IoT eko sisteminde bende varım diyen Google şu an basit ve güçlü adımlarla ilerlemeye devam ediyor. 
Mevcut Android geliştirme araçlarını, API' leri, kaynakları ve başarılı bir geliştirici topluluğunun kullanmasını sağlayan Google, Android Things ile çeşitli tüketici, perakende ve endüstriyel uygulamalar için geleceğin işletim sistemlerinden birisi olacak gibi duruyor. 
Programlama bilgisi olmayanların bile Android programları geliştirebilmesi için bir çok araç üretilmiştir. MIT tarafından geliştirilen  “Android App Inventor” bunlardan biridir. Şu an Android Things işletim sistemi için destek vermeyen APP Invertor gelecek dönemler için adını daha sık duyacağımız aşikardır. App invertor ile Android uygulama geliştirmek için http://appinventor.mit.edu/explore/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 Google ın Android Things i oluştururken dikkat ettiği noktalardan biri de donanım tasarlama bilgisi olmayan kişilerin profesyonelce hazırlanmış things modüllerini kullanarak cihazlarını üretebilmeleri ve seri üretim ihtiyaçlarınıda bu yöntem ile gidermeleridir. Bu platform bize hazır bir işletim sistemi ve hazır bir donanım çözümünü getirmektedir.
Android Things SoC, RAM, Flash Storage, WiFi, Bluetooth ve diğer komponentleri desteklemektedir. Google tarafından üretilen çözümler ile beraber 3. parti üreticilerin kullanıma sunduğu donanım desteklerinide projelerinizde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Android Things tarafından desteklenen donanım listesi şu şekildedir;
  • Intel® Edison
  • Intel® Joule
  • NXP Pico i.MX6UL
  • Raspberry Pi 3
Android Things tarafından desteklenen çevre birimleri;
  • Adafruit Project Kit
  • Pimoroni Rainbow HAT
  • Sparkfun Project Kit

ANDROID THINGS hakkında daha fazla bilgiyi developerlar için açılan  ANDROID THINGS (https://goo.gl/sbOnND) sayfasından alabilirsiniz.